♥  Välkommen till gökboet ♥

Alla inlägg under november 2008

Av ♥ Monica ♥ - 7 november 2008 17:05



Nu är jag nyss hemkommen från staden vid Vättern. Vi har tillbringat eftermiddagen där för att uträtta diverse ärenden. Eko-hallen blev första anhalt och där var det minsann julpyntat från golv till tak.....mysigt, men lite för tidigt tycker jag.Middagen intog vi denna gången på Ikea...kotlettrad, med ratatule, strips, beasås, grönsaker, bröd och juice. På hemvägen åkte vi in till statoil i Mullsjö och tvättade bilen så nu är den ren och fin igen......så länge det nu varar.


Många ville ha receptet på lingongrytan jag gjorde till middag igår, och här kommer det då.....


500 gram skinka eller bog

1 msk smör

2 1/2 dl kelda matlagningsgrädde

1 msk vetemjöl

1 köttbuljongtärning

kinesisk soya

1/2 dl lingonsylt


Vispa ihop grädde, mjöl,buljong, soya och lingonsylt.

Bryn köttet och lägg över det i grädden och låt puttra en liten stund.

Servera med ris eller kokt potatis......valfria tillbehör t.ex gelé och grönsaker.


Hur många personer detta ska räcka till vet jag inte, men man kan väl själv beräkna hur mycket man ska ta av ingredienserna.


LYCKA TILL!


Av ♥ Monica ♥ - 6 november 2008 21:45

 Jag har blivit utmanad av cina



Reglerna för denna utmaning lyder:

*Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna den som utmanat dig.

*Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.

*Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka dem.

*Låt dem få veta att de har blivit utmanade!


1. Jag älskar katter.

2.Jag tycker inte om vintern

3.Jag är rädd för hästar

4.Jag är mörkrädd

5.Jag gillar dokusåpor

6.Jag är en  öppen och social person

7.Jag går gärna i affärer och shoppar


Jag utmanar inte 7 personer, men de som vill testa detta får gärna göra det.

Av ♥ Monica ♥ - 6 november 2008 12:10


Idag är det inte så vinterlikt ute, det var plusgrader på morgonen och det uppskattade jag eftersom jag cyklar till tåget.

Innan jag åkte hem efter jobbet var jag på Landhs konditori och köpte baguetter och Gustav Adolfbakelser som vi ska avnjuta med en kopp kaffe ikväll. Thomas och Rickard kommer hit vid sjutiden.


Idag ska jag göra lingongryta till middag,från ett recept från en medlem på DBD.....


Gårdagens film blev uppskattad, men vår kära SKOGSFRU tog fel på namnet såg jag...det var inte Björn Gustavsson utan Robert Gustavsson som hade med sej illern "Juran"...jag tycker det är en kul film.MEDRESENÄRSKAN undrade om min gubbe kommer hem från jakten i det tillståndet.....nää, bevare mej väl, han dricker varken öl eller sprit överhuvudtaget som skönt är, varken till vardag eller fest.


Eftersom det är Gustav Adolf- dagen så bjuder jag alla på en kopp kaffe och en bakelse......varsågoda........hoppas det ska smaka!

Av ♥ Monica ♥ - 5 november 2008 13:41


Idag tänkte jag uppmuntra mina bloggvänner.....resenärskan har ont i handen......skogsfrun har sin käre RR på sjukhus. Kanske denna filmen kan få er att skratta lite.Naturligtvis får ni andra bloggläsare också lyssna. Jag tycker denne mannen är jätterolig, men det kanske inte delas av alla.


JAG ÖNSKAR ALLA EN FORTSATT BRA DAG!

Av ♥ Monica ♥ - 4 november 2008 12:39


Jag inledde ju denna veckan med att skriva om min stora idol Lill-Babs. Idag fortsätter jag med den jag mest beundrade i många år och det var JERRY WILLIAMS. Det var 1961 på Ekåsen, här utanför byn där jag bor. Jag hade väl egentligen inte hört talas om denne 21-årige kille innan, men jag var på Ekåsen alla kvällar som det var dans och uppträdande där så denna magiska kväll var inget undantag.Jag ryser när jag tänker på detta än idag.....jag har aldrig upplevt dess like på vår festplats för hela marken gungande och folket stod och hoppade upp och ner och fullkomligt illvrålade......det var det bästa uppträdande jag någonsin hade sett. Jag gjorde inte som de flesta, utan jag stod nog mest paralyserad och lyssnade på denne underbare svarthårige kille som studsade över hela scenen. Min far var vakt på den tiden och han sa när vi kommit hem på natten sen att dom var livrädda att scenen skulle braka ihop, men som tur höll den och allt gick bra.Alla vakter och poliser som var på plats fick stå  framför scenen och mota tjejerna som skulle rusa upp på scenen....en tjej försökte krypa mellan benen på min far, men han lyckades hålla emot så hon inte kom förbi.  Jag ska inte glömma att nämna bandet heller som kompade JERRY på den tiden och det var THE VIOLENTS....där föll jag för HASSE ROSÉN som spelade gitarr och jag tyckte att han var så snygg.Även min kompis Gunvor var ju på plats den kvällen och hon föll också för JERRY WILLIAMS så vi var två tjejer som svävade på moln varje gång vi hörde någon låt med honom i radion. Det blev ju att man köpte alla skivor som han och THE VIOLENTS spelade in och det blev ganska många under åren som följde. Det blev många resor till både Falköping och Skövde under de kommande åren för som regel var han i dom närliggande städerna varje sommar och  föräldrarna fick turas om att skjutsa och hämta mej och Gunvor när vi skulle iväg och lyssna på vår store idol.Vi var kvickt bakom scenen när uppträdandet var slut och vi fick autografer både på armar och autografblock. På armen gjorde han alltid ett hjärta och skrev love inuti....jag tvättade inte den armen på två veckor efter det.Mamma säjer än idag att hon minns att vi båda tjejer svävade ovanför bilsätet när vi åkte hem efter varje gång vi varit i parken. Jaa, det var tider det som jag tänker tillbaka på ,med ett leénde på läpparna. Tyvärr var JERRY aldrig här igen på Ekåsen för arrangörerna vågade visst inte på grund av att det gick livat till på scenen och den var tydligen inte så stabil. Det var rock`n roll vill jag lova.......


Nu ska jag snart laga middag....köttfärslimpa med kokt potatis.


En slät kopp kaffe kanske skulle smaka...så varsågod att ta en kopp.

Av ♥ Monica ♥ - 3 november 2008 14:24


När jag var i de yngre tonåren var min stora idol Lill-Babs. Jag glömmer aldrig när hon var med i tv och sjöng "Är du kär i mej ännu  Klas - Göran". Efter den kvällen fanns det bara Lill Babs...jag köpte Bildjournalen och klippte ut bilder på henne och satte upp på väggen i mitt rum. Även min kompis var en stor beundrare av Lill Babs. Vi köpte alla skivor som hon spelade in och sen satt vi och lyssnade andäktigt och lärde oss texterna, sen sjöng vi med för full hals.Naturligtvis var jag med i Lill Babs klubb och en gång när hon var i Folkets park i Falköping fick jag och min kompis komma in bakom scenen efter hennes framträdande och träffa henne. Jag minns så väl när hon frågade vad jag hette och jag svarade Monica...det var ett fint namn sa hon då. Hennes älsta dotter heter ju också Monica. Detta var min första idol....i morgon fortsätter jag med ytterligare en artist som jag var "galen" i.


Denna dagen är mulen och snön håller så sakteliga på att försvinna. Jag har tvättat lite på förmiddagen och för en stund sen hade jag besök av en kund som hämtade sina beställda varor från oriflame och hon berättade att dom hade firat sin katt som fyllde år i lördags, men då kunde inte gästerna som skulle vara med att fira komma så det blev idag istället. Dom hade ätit tårta.....gulligt när man firar sin katt med tårtkalas tycker jag. Nu är det snart dags för middag och idag blir det hemlagad pytt i panna med kött som blev över igår när vi hade porterstek av älgkött.


ÖNSKAR ALLA BLOGGKOMPISAR OCH ÖVRIGA LÄSARE EN RIKTIGT TREVLIG FORTSÄTTNING PÅ DENNA FÖRSTA MÅNDAG I NOVEMBER!

Av ♥ Monica ♥ - 2 november 2008 21:07


Idag när Göran kom hem från jakten ringde han till Netha och frågade om vi fick komma och hälsa på när vi hade ätit middag. Han ville träffa barnen på Valunda eftersom det är ett tag sen han var där. Mamma tyckte det var jätteroligt att få följa med eftersom det inte är så ofta hon träffar sina barnbarnsbarn. Även Rickard var där när vi kom och när vi hade pratat en stund så dukade Netha fram fika, hon hade bakat en sockerkaka enbart för vår skull. Martin satt i Görans knä och dom tittade i en katalog med leksaker.Lille Emil åt banan med hela ansiktet....han älskar bananer.Alex är gärna med Michaela i hennes rum och leker affär och då får inte de båda småkillarna vara med.Jimmy var hos Reidar och hjälpte honom men kom hem och satt med och fikade med oss. Johan var ledig idag så han var också hemma.....kul när man träffar allihop på en gång. Det var så mysigt att sitta vid köksbordet med hela den stora familjen. Man får passa på att åka dit när både Micke och Netha är lediga. Netha jobbar varannan helg.Vi skrev upp vad vi ska ha för mat på julafton.....lika bra att vara ute i god tid tyckte vi. Det är ju i stort sett samma maträtter varje julafton, enda skillnaden är väl egentligen vad var och en ska ha med, för vi har ju så kallat knytkalas. Nu har ju Rickard eget hushåll så nu får han bidra med lite mat också och han ville stå för julmusten och  enbärsdricka som han köper direkt av Hasse på jobbet.Efter en trevlig eftermiddag styrde vi kosan hemåt och kom hem lagom till nyheterna på tv.


NU SKA JAG SNART KRYPA I SÄNG......SÅ JAG SÄJER GOD NATT!

Av ♥ Monica ♥ - 1 november 2008 12:45


Årets alla helgondag är vintrig och kall.Det var 7 minusgrader i morse när jag var uppe och kollade.Snön ligger som en vit matta och efter gårdagens slaskväder är det nu rejält fruset och isigt på gatan härutanför och även på de garageinfarter som inte skottades igår. Min gubbe skottade rent både garageinfarten och båda gångarna in till huset här så det är isfritt och fint. Solen lyser från en klarblå himmel och jag tror att jag ska gå ut på en liten promenad innan jag ska göra en pastasallad till middag. Gubben är i skogen som vanligt när det är helg och jakttider.

Det blir det en kväll framför tv:n med lite gott att äta....skönt att för en gångs skull vara hemma en lördagskväll, det har inte hänt sen i augusti månad.Antingen har vi varit bortbjudna eller också har vi haft gäster, men nu är det inget förrän den 21 november, som jag vet nu i alla fall och vad vi ska ut på då berättar jag inte nu, men det blir något ganska högtidligt och speciellt för mej.


Idag bjuder jag på kaffe och tårta till den som vill ha......

Presentation

Jag frågar.....du svarar

Har du varit på semester nu i sommar
 Ja
 Nej

Mina bloggvänner

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Du frågar...jag svarar

6 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

Översätt bloggen

Sök i bloggen

Hur mycket är klockan?


Ovido - Quiz & Flashcards